Lesmateriaal

Sinds 1992 werk ik aan een eigen Saxofoonmethode. Uit nood geboren, want de bestaande boeken waren bijna allemaal vertalingen uit methodes van andere instrumenten zoals piano. Hierin werd alleen aandacht besteedt aan klassieke muziek en kwamen zelden bekende liedjes voor. Daarnaast had je nog de Amerikaanse blazersklas-boeken waarin alle instrumenten tegelijk vorderden. Deze hielden absoluut geen rekening met de problemen en/of voordelen van de afzonderlijke instrumenten.

In mijn boeken (beide 32 pagina’s) zullen de leerlingen veel herkenbaar materiaal tegenkomen. Daarnaast zullen ze merken dat je al snel bijna twee octaaf kunt spelen op een saxofoon. Ook Rock-muziek en de Swing-stijl komen aan bod. De aanwezige duo’s en trio’s zorgen ervoor dat samenspel steeds weer een lesonderdeel blijft. De boeken staan garant voor voldoende speelvreugde en brengen de leerling in de buurt van het B-niveau.

Onderstaande boeken zijn te bestellen à € 10,- per stuk (excl. verzendkosten). Stuur hiervoor een e-mail naar: info@marcelverbruggen.nl en ik zal de boeken, voorzien van factuur, verzenden naar het opgegeven adres.

In 2015 is mijn eerste deel van de klarinetmethode “Klarinet Expert” verschenen. Hierin worden stap voor stap alle technieken, stijlen en onderdelen van het klarinet spelen aangeboden. Net als met de saxofoon methode geef ik weinig aanwijzingen omdat ik er van uit ga dat de leerling op les deze aanwijzingen krijgt.

Sinds 2010 ben ik bezig met de ontwikkeling van een blazersklas methode. Hierin gaan de instrumenten van het harmonieorkest samen gelijk op. Na een snelcursus theorie kan de hele klas meteen met het instrument aan de slag. Vanaf noot 1 spelen we samen. Nieuwsgierig hoe ik dit aanpak? Neem gerust even contact op voor een prijsopgaaf of informatie.